Akhirnyaa terbuat jugak itupon disebabkan oleh desakan si kakak
akhirnya kemalasan ibu dah dapat dibenteras wahh ayat ko!!!
semua bahan pahadal dah lama ada..tinggal nk buat jerr..
Bahan-bahan:-
1Pek Biskut Hup Seng
1/3 Tin Susu Pekat
250gm Cream Cheese
4 Sudu besar fresh milk
Cara-cara:-
1. Mula-mula putarkan cream cheese.. 250g. Saya beli cream cheese Tatura tu 500g, jadi agak-agak separuh saya putarkan sampai kembang..
2. Lepas tu masukkan 1/3 tin susu pekat. Ikut selera masing-masing kalo suka manis.. lebihkan susu pekat tu.. nak mudah lepas dah mix dua-dua bahan tu cuba rasa dulu adunan tu.
3. Bila rasa dah ok,..adunan dah sebati tambahkan dua ke empat sudu fresh mlik.. putarkan lagi sampai adunan nampak tak pekat dan tak cair sedang-sedang. Kalau ikut betul-betul resepi Insyaallah jadi...
4. Seterusnya sediakan semangkuk fresh milk..untuk mencelup biskut.
5. Celup biskut hanya sesaat dlm susu tadi, then atur rapat2 dlm bekas yang bersesuaian..then dilapisi dengan adunan cheese tadi..ulang langkah yang sama sehingga habis..
6. Simpan dalam fridge selama 6 jam..nk cepat keras masukkan tempat beku hehehehee
7. Untuk hiasan selepas dah keras..kita letak milo..depend klu uols nk letak nestum..
buah-buahan pon buleh..gd luck
Comment cik somi dipagi hari ermmm xleh makan laa rase cheese...tapiiiiiii
bila petang sedap lak pulakkk separuh dah habis abg makan.. haaaaa ko...
kan sedap klu dibiar biar lama dlm petisejukkkk..
nnt nk buat lagi coz..org tersayang sukaa..itu yg penting kan ;)
Nakkkk... sedapnyaaaaa!!!!!
ReplyDeletesamalah kita...sedap tapi malas nak buatkan..
ReplyDeleteeus: alamakkk ibu pregnent nakk ngee
ReplyDeleteqhaifa: heheheee klu dah stat buat okla kann
Hahaa... nk kena order ngan eiya ni! kemalasan melanda bila nak buat.. tapi nak sgttttttt mknnnnn..... :P
ReplyDelete