Tuesday, May 10, 2011

Ikan Nemo Di Rumah

Aik citer ikan lak kali nie..
hehehe skrg kat umah kita dah ada ikan nemo..wahhh cute n comel cantik taww!!
seme ini idea ayah..coz ayah kata nak buat hobi baru dan jugak nak terapi minda bila tengok ikan2 nieh kat umah..so ibu accept jer..ayah kata nak buat seme nie b'sebab ..ayah dah nak slow2 bhenti merokok alhamdulilah niat ayah yg baik tue dpermudahkan..ayah kata ingat.. pegang kuat2 segala janji ayah tukstop seme nie..so ibu cabar ayah..then skrg alhamdulilah..drpd skotak dah tggl sbatang..dan pada pendapat doct pon seme nie tak buleh bhenti secara mendadak kena slow2..cume kurangkan dos merokok..insyallah slow2 akan bkurangan..ibu tabik springg ayah nak buat seme tue..

So dengan niat baik ayah tue..ibu setuju ayah nak buat hobi baru ..lgpon cos nak buat tue xde la byk sgt kluar..ini kerna stengah brg kwn ayah bagi coz dia dah xnak mbela ikan..dengan bantuan dia jugak..ikan nemo berada dirumah..serius suka tgk ikan tue..mmg bagi terapi tuk kita..kadang2 bila stress tgk ikan leh jadik tenang..setenang air dlm akuarium ayah tue acehh cehhh..penjagaan n pembersihan air xde laa sekerap mcm ikan sungai mmg xrumit..skrg bila free ikut ayah g Subang cari ikan..murah skit beli kat situ n byk sgt pilihan pelbagai jenis ikan ada...baguss gak..leh bagi si kakak mgenal pelbagai jenis ikan n si kakak pon happy sgt..layan pic JOMM..
 adik keletihan smpai t'tido..ayah bz mau menambah koleksi ikan
 seme ini ikan laut yg colorful
 si kakak
ikan yu.. ini pon ada juai..
 Inilah hasil idea hobi baru ayah cute tak..
udang pon ada..so lps nie xyah g aquaria klcc juz tgk kat umah je hehehe
mana NEMO? haa ikan nemo nie xsuka bgambar bila mau snap pic dia
nyorok belakang batu karang tue..pemalu erk..tahu la awak tantekkk hehehe..Chomel
inilah gudang tersebut..anda penah pegi..
mmg byk koleksi n pelabagi jenis ikan..tokei2 kedai ikan pon mai amik di'sini saja
price pon leh kurang2..mmg berbaloi2..
npk tempat nie mcm panas kan..
sbnrnyer xde la panas sgt coz kiri kanan ada kipas yg gedabak tue..

13 comments:

  1. pernah bela ikan air masin ni... satu je problem dia... air kena sejuk ikut degree dia... pernah sekali kat rumah black out masa kita kat opis... masa balik petang cuaca panas ikan dah terapung je... sedey... :(

    ReplyDelete
  2. EJAMARIA: a'a itulaaa suhu air jer kena jaga..jgn xtau hbnd kita siap letak kipas tuk sejukkan air...ermmm hebatkan ikan pon kena bkipas..nasib baik xletak air cond..klu tak lagi hebat la..black out tue penah laa..tp skjap jer..mujur ikan ok lagi..

    ReplyDelete
  3. boleh bagitau alamat tempat ni kat mana ?

    ReplyDelete
  4. kat area mane subang niee.dah lama cari tempat nie tak jumpa2.boleh tahu alamat diaa takk.:D.thankss.

    ReplyDelete
  5. kat mane ni..byk betul ikan...boleh bagi address tak??

    ReplyDelete
  6. lokasi dimana ni.. nak beli ikan blue tank larr.. bg alamat.

    fqh2all@gmail.com

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Salam.. kat mana ye kedai ikan tu, boleh share alamat.. thanks

    ReplyDelete
  9. Kak minta alamat gudang tu kat mane plss asap...

    ReplyDelete
  10. Nak tanya kat mana alamat kedai jual ikan nemo tu?

    ReplyDelete