Friday, December 2, 2011

Sony Aku Tergoda



Anda tergoda? Owh aku rase tergoda pulak dengan Sony NEX nieh...ermmm tengah survey2..compare dengan camera di entry Setiap Gambar Ada Lagunya ada kelebihan juga kalau dapat membeli sony nieh kalau nak bandingkan dengan Canon yang gedabak tuee..Ini semua pandangan kawan2 yang terer bab2 camera nieh..kata dorg xrase serabut ker dengan nak mendukong anak then nak m'dukong si gedabak tue..Si suami kan ada ermmm..si suami pon xkan anytime nak pegang si gedabak tue sure banyak lagik si isteri yang memegang coz minat bergambar terlebih xtra pada si isteri kan..right right aku akui semua tue..so sekarang still dalam pemikiran..pemikiran untuk mendapat yang mana satu? pemikiran nak dapat $$$$$ gedebukk!!! untuk semua nie owh my owhh my..pandang kiri pandang kanan..duduk terdiam :)

Sedikit why choose NEX Camera :-

Ultra Compact
Slim down and look good
A stylish, lightweight wonder, E-mount NEX cameras are smaller than other cameras in its class. Exceptionally sleek, attractive and pleasing to hold, this powerful small camera is available in various colours, and conveniently fits into your lifestyle and your pocket


Full HD Movies
More enjoyable movie-making
Shoot high quality video and audio and experience the fullness of cinematic expression. Creating memorable moments in Full HD ensures videos will be sharp and available for viewing without distortion, even years down the road. You can also use of Picture Effect to create unique effects.

DSLR Quality
Uncompromised image performance
Amazing beauty can be captured anywhere with a large, high-performance internal Exmor™ APS HD CMOS sensor and powerful BIONZ™ processor in E-mount NEX cameras. Usually found in professional DSLR cameras, this larger sensor enables capture of exceptional DSLR quality images with rich, true-to-life colours, bringing your photography to the next level.

And for more info please clik Sony NEX Camera.

11 comments:

  1. alaa aya...
    hage nye mane?
    mesti riban riban ni..
    huhuuh

    ReplyDelete
  2. aku pon tergoda sama hehehe... pernah try kat kedai ari tue.. cantik kan

    ReplyDelete
  3. icha: alah ko nieh klu nak tau hrga clik kat sony tue..rm1k +++

    chem: dahh tengok bkenan gak..tp mber aku kata yng nie pon ok...pd ko yg mana okeh?

    nureen:tulaa adoiii bila nak beli nieh keh3

    ReplyDelete
  4. aku peminat setia nikon dr digital cam sampai la dslr mmg aku beli nikon..

    tp rasanye untuk camera yg design baru ni...
    sony aku tgk lbh menarik.

    depend la ko nk beli sbb apa..
    sbb kena tgk harga gak kan..
    hehehhe..

    mmg rasa dah nk let go dslr aku dah..
    penat weh nk bwk..

    ReplyDelete
  5. chem: haaa itulaa yg penting tgk bajet kite kan..lgpon aku guna tuk family jer..baru planning2 niehh saja gatai huk2..mula tue mmg kenan dslr tp tula member aku kata pikir aku nieh ada anak..ermm susah lak mau bwk ke hulu-hilir..

    chem: asal dgn blog ko aku xleh msk pon pblem erk?

    ReplyDelete
  6. jgn gatal beli dslr..
    nyesal nanti sbb ko dah ada anak.
    btl sgt kata member ko.
    aku yg blm beranak ni pon dah mls nk bwk.
    suh laki bwk tp aku xbrp trust ..
    ngeeee sbb yelah brg kita bkn brg dia kan..

    blog aku ok je.. pelik lak apsal ko xleh masuk ..
    hurmmm.. bantalbucuk.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. shem: ok baik aku xkan belli dslr hehehe..okeh weii blog ko aku dah leh terjah...mybe kat opis pblem kot

    leily:a'a tsangat cumelll

    ReplyDelete
  8. beb.. aku ke pc fair sabtu aritu.
    n aku dah survey la nikon 1 & nex ni.. xsempat nk surey canon punya.

    tunggu review aku dkt blog nanti

    ReplyDelete
  9. chem okehh tenkiu weii aku dah tgk kat blog ko td..

    ReplyDelete