Wednesday, December 14, 2011

1st Birthday Boy

Birthday Boy!! Big 1 year old!!!

Muhamad Zahin bin Mohd Khairul Syahril, arini 14hb Disember 2011 hari kelahiran pertama buat Zahin!!
Alhamdulilah adik membesar dengan sihat, kadangkala ada sedikit demam n batuk, syukur adik kembali aktif serta sehat seperti kanak2 lain..Ibu n Ayah sangat bersyukur ke hadrat Illahi d'atas kehadiran adik dalam keluarga kita..Zahin anak kedua selepas kakak..Anak lelaki pertama dalam keluarga kita, dengan ini lengkap ibu & ayah ada sepasang. Complete!! Semasa ibu pregnant kan zahin ibu tak banyak alahan cume kerap demam sehingga asthma terus dimasukkan ke Wad Hkl..Memang berlainan semasa pregnantkan si kakak dengan alahan yang teruk diawal kehamilan,tp selepas trimester kedua alhamdulilah semua itu hilang..
Masih terbayang-bayang saat nak melahirkan adik..b4 itu ibu & ayah amik keputusan untuk melahirkan di Pusat Perubatan Universiti Malaya, kenapa begitu jauh padahal Hkl n Hospital Ampang kan ada..ermm maybe untuk keselesaan, dan berdekatan dengan opis ibu..13hb Dis 2010, ibu ada check-up dengan doct PPUM pemeriksaan kandungan m'jangka adik akan dilahirkan tidak lama lagi..tapi bila hanya tuhan yang tahu..so balik rumah seperti biasa dengan keadaan yang dah sarat..tapi mulai malam tersebut kesakitan makin terasa, ibu malas layan maybe kesakitan palsu..walaupon kesakitan semakin kerap ibu biar sampai ke pagi hari sehingga kesakitan yang amat ketara terus kejutan ayah..Ayah terus siap2kan diri dan ibu terus ready utk ke hospital, si kakak tinggal bersama tok kebetulan tok mmg ada d'rumah..Kelancaran trafiic lancar xde jem alhamdulilah allah permudahkan..pukul 8 selamat sampai di PPUM ibu terus register n bla blaa tukar baju n bagai..terus dimasukkan di dalam labour room coz pembukaan serviks 3cm..mmg tunggu masa dilahirkan..dengan penuh kesabaran dan berkat doa dari family, saudara, rakan2 semua, ibu selamat melahirkan adik tepat pukul 11.12 a.m, seberat 3.5kg secara normal..alhamdulilah proses begitu cepat berbanding si kakak, org kata anak kedua mudah depends kan!!...apa2 pon ibu bersyukur kehadrat Illahi dikurniaan anak lelaki yang comel & sehat.
Ibu & Ayah doakan Muhamad Zahin menjadi anak yang terbaik, anak yang soleh..Diberi kesihatan yang baik dan akal fikiran yang cerdik serta pintar..sebaik-baik nama Muhamad Zahin iaitu Yang Cerdik..Serta Engkau permurahkan rezeki buat Anakku, memperbanyakkan air susu badanku buat Anakku sehinga umurnya genap  2 tahun..Amin Ya Rabba Alamin
Serta menjadi adik yang terbaik bagi si kakak..bestfren 4ever wit kakak Dhia Irdina..We love u  Muhamad Zahin sayang..kiss tuk besday boy form US
video

Cak..Cakkk
Special video kakak xcited kehadiran adik!!! So Sweet..
psst**Genap 1year zahin belum boleh berjalan sendiri dengan jayanya..

6 comments:

  1. selamat ulangtahun zahin
    moge jadi anak yg soleh yee...
    mintak ibu adiah besar2 tau
    hahahah

    ReplyDelete
  2. cha: tenkiu antie..insyaallah amin..ibu dah bagi hadiah yang terbaik buat zahin..skrg tggu adiah dr mama aryan pulak kekekehh

    ReplyDelete
  3. epy besday.
    semoga membesar menjadi anak yg soleh yg menyenangi hati ibu bapa. Moga jd imam muda suatu hari nanti. Ameen.

    ReplyDelete
  4. Cepat masa berlalu kan eiya. Dah setahun dah.. semoga dia terus membesar dah sihat! Menjadi pemimpin yang terbaik untuk keluarga! Hepi besday zahin!!!!!

    ReplyDelete
  5. chem:tq..insyaallah, jadi imam muda tuk fmly pon syukran..syukrann..

    eus: tq..tq

    chi: yeee cumel mcm ibu..:p

    ReplyDelete